[one_half padding=”0 30px 0 30px”]

AA Algemeen

Anonieme Alcoholisten is een wereldwijde gemeenschap van mannen en vrouwen die hun ervaring, kracht en hoop met elkaar delen om hun gemeenschappelijk probleem op te lossen en anderen te helpen bij het herstel van alcoholisme.

Het enige vereiste voor het AA-lidmaatschap is het verlangen op te houden met drinken. Er zijn geen geldelijke verplichtingen verbonden aan het lidmaatschap; wij voorzien in onze behoeften door eigen – vrijwillige – bijdragen van leden.

AA is niet gebonden aan geloof, sekte, genootschap, politieke partij, organisatie of instelling. De AA wenst zich niet te mengen in enig geschil en steunt of bestrijdt geen enkel doel.

Het hoofddoel is nuchter blijven en anderen te helpen nuchterheid te bereiken.

Hierbij maken AA leden gebruik van een aantal werktuigen en principes zoals o.a. de De Twaalf Stappen, De Twaalf Tradities, De Twaalf Concepten , die zij in de loop van de jaren het AA-herstelprogramma‘ zijn gaan noemen.

Deze werktuigen en principes zijn hulpmiddelen, richtlijnen. Het staat iedere afzonderlijke –autonome – werkgroep vrij deze op eigen manier te interpreteren en in te vullen.[/one_half]

[one_half_last padding=”0 30px 0 30px”]

Voor wie is de AA

Anonieme Alcoholisten is er voor mensen die iets willen doen aan hun drankverslaving. Gewone mensen, uit alle lagen van de bevolking, oud en jong.

Volgens ons (AA) drinkt een alcoholist omdat hij of zij machteloos is geworden ten opzichte van de drank. Omdat hij of zij niet meer anders kan. Om niet meer te hoeven drinken moet er dus iets veranderen. In AA helpen we elkaar hiermee. We doen dit via groepsbijeenkomsten, meetings. Er is echter geen toverplan waarmee de alcoholist gegarandeerd van de drank af komt. Hij, of zij moet dit overwegend zelf doen. Wel heeft de geschiedenis bewezen dat Anonieme Alcoholisten resultaat oplevert voor iedereen die werkelijk wenst te stoppen met drinken.

De belangrijkste reden voor een alcoholverslaafde om bijeenkomsten bij te wonen is steun vinden om vandaag nuchter te blijven – dus niet morgen, of de komende weken of jaren. Maar enkel vandaag. Nú, is de enige periode in het leven van een AA’er waaraan hij iets kan doen. Het belangrijkste is nu nuchter blijven.

.

Wilt u meer weten over AA Nederland, alcoholisme, het herstelprogramma, of wellicht zelfs een vragenlijst invullen, klik dan op:                             http://www.aa-nederland.nl

[/one_half_last]