06 44 44 30 12 werkgroep@aa-emmen.nl

Onze groep

AA werkgroep Emmen

AA werkgroep Emmen bestaat uit een vaste kern van ongeveer zes a zeven personen. Dit zijn mensen die door de jaren heen altijd zijn blijven komen. Ze halen nog steeds kracht uit de bijeenkomsten en zijn een steun voor anderen. Hun periode van droog zijn varieert van twee tot meer dan twintig jaar.

In principe volgen we de AA methode en richtlijn. We hanteren het twaalf stappen programma en interpreteren deze op onze eigen, niet religieuze, wijze. We zijn autonoom. We putten kracht, hoop, geloof, en misschien zelfs soms iets dat groter is dan wijzelf, uit de groep en het groepsproces. De kracht van de groep maakt ons sterk. Bij voldoende tijd, of als een situatie dit vereist, lezen en bespreken we één van de twaalf stappen uit het programma. Maar dit is geen regel, we zitten niet vast aan een schema. Als iemand uit de groep het bijv. moeilijk heeft en meer tijd – en aandacht – nodig heeft, dan gaat dit altijd voor.

Over het algemeen heerst er in de groep een onuitgesproken sfeer van saamhorigheid. Dit komt vermoedelijk omdat ieder hetzelfde deelt, hetzelfde voelt. Alcoholisten onder elkaar weten wat het is om te strijden tegen de drank – iets wat een niet- alcoholist nooit helemaal zal begrijpen. De vrijdagavondbijeenkomst is daarom voor velen van ons iets waar we naar uitkijken, even op adem komen, ons verhaal kwijt kunnen. Dit geld ook voor overige verslavingen!

Werkwijze en verloop van de avond

We beginnen om 19:00. De avond wordt geleid door onze voorzitter. Er wordt een rondje gemaakt waarbij ieder de gelegenheid krijgt iets over de afgelopen week te vertellen. Je vertelt bijv. hoe het is gegaan met de drank, of je trek had, en eventueel andere zaken die je bezighouden. Indien nodig zal de groep hierop reageren en je bijstaan.

Je hoeft niet te spreken. Als je niets hebt te zeggen, of niets wilt zeggen, dan laat je gewoon de beurt voorbijgaan. Er wordt niets verwacht, niets moet.

Als er nieuwkomers zijn lezen en bespreken we de eerste stap uit ‘de twaalf stappen.’

Halverwege de avond is er een korte pauze, waarna er eventueel een onderwerp of een van de twaalf stappen wordt besproken.

+/- Rond halfnegen (20:30) wordt de avond afgesloten.

Voor wie?

Voor ieder die een probleem heeft met alcohol en andere verslavingen!

Wel, of geen alcoholist of andere verslavingen?…

Ons maakt het niet uit wat u bent. Iedereen die problemen heeft met drank en andere verslavingen, of het nu groot is of klein, is welkom. En of u nu veel of weinig drinkt of gebruikt (wat uiteindelijk relatieve begrippen zijn), het maakt ons niet uit –

Als u voor uw gevoel met alcohol of overige middelen bezig bent, wilt stoppen met gebruik, dan bent u van harte welkom bij AA werkgroep Emmen.